Team

Pauline Westerveen

Pauline Westerveen

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Na het afronden van mijn studie pedagogische wetenschappen in 2002, heb ik mij op verschillende werkplekken bezig gehouden met coaching, gedragsverandering en mindfullness.

Sinds 2018 werk in in het vrijgevestigde veld in de GGZ. Eerst als medebehandelaar binnen de specialistische GGZ, tussen 2020-2024 volgde ik de vier jarige opleiding tot psychotherapeut. 

Clienten vragen vaak: wat doe je in psychotherapie? Ik zal proberen dat uit te leggen. Klachten die mensen ervaren lijken vaak op elkaar. Mensen hebben bijvoorbeeld last van angst, spanning of somberheid, of het lukt maar niet om stabiele relaties te ontwikkelen. Achter die klachten of symptomen, gaataltijd een uniek verhaal schuil. Dit is wat ik met je onderzoek in psychotherapie. Wat maakt dat je deze klachten in deze samenhang op dit moment in je levenervaart? Hoe kunnen we dit begrijpen vanuit jouw achtergrond en verhaal. Ik kijk daarbij trauma sensitief en vanuit hechtingsbehoeften. Bij trauma kan het gaan om grote gebeurtenissen, maar ook om kleine dagelijkse interacties die als het ware onder de huid zijn gaan zitten en die je ervaringen in het hier en nu kleuren. 

Dit samen onderzoeken, bewerken en verwerken is een rode draad in de behandeling. Doel is om te komen tot een meer psychologische flexibiliteit, je meer vrij te voelen en je wijze van ervaren in het hier en nu minder te laten bepalen door wat eerder in je leven is gebeurt of je is overkomen. 

Ik werkmet name persoonsgericht en maak gebruik van verschillende referentiekaders (cognitieve gedragstherapie, cliëntgerichte en psychodynamische psychotherapie). Wanneer nodig zal ik meer pragmatisch actief en klachtgericht met je aan de slag gaan. Ik gebruik verschillende methoden -waaronder EMDR- om trauma's te bewerken en verwerken. Ik ben lid van de NVP, VEN en LvVP.

BIG: 49934168316

Kvk:68489072

AGB: 94116014

Nijmegen

Sint Annastraat 288
6525 HD Nijmegen (eerste verdieping)
Telefoon: 024-3237418
info@praktijkrond.nl

LVVP visitatielogo