Team

Hanneke Hop

Hanneke Hop

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In 2000 ben ik afgestudeerd als psycholoog aan de Universiteit van Utrecht. Daarna heb ik lange tijd binnen een ggz-instelling gewerkt op een specialistische afdeling voor eetstoornissen.

Tijdens die periode heb ik ook mijn postdoctoraal opleiding tot psychotherapeut (RINO Utrecht) voltooid (2011). Sinds 2018 ben ik regiebehandelaar bij een ggz-instelling voor mensen met verslavings- en persoonlijkheidsproblematiek.

Vanaf 2012 werk ik een dag per week als vrijgevestigd psychotherapeut in mijn eigen praktijk (binnen praktijk Rond).

Psychische problemen komen voor in vele vormen. Zo kun je je angstig of somber voelen, traumatische ervaringen hebben, vastlopen in relaties, vastzitten in patronen die niet meer functioneel zijn. Mijn ervaring is dat veel van deze klachten niet op zichzelf staan maar samenhangen met de context en de persoonlijke geschiedenis van iemand en dat veel problematiek gelaagd is.

Psychotherapie zie ik als een gesprekstherapie die een unieke setting biedt om samen te onderzoeken wat er aan de hand is, het te begrijpen en zo de weg te vinden naar verandering of een nieuw perspectief. Iedereen is anders en dat maakt het voor mij steeds weer boeiend om deze gesprekken te voeren. Wezenlijk daarbij is in mijn ogen het contact tussen therapeut en cliënt.

In mijn therapie ga ik integratief te werk, ik maak gebruik van elementen uit verschillende therapiestromingen zoals schemagerichte interventies, mentaliserende technieken, het psychoanalytisch gedachtegoed, persoonsgerichte elementen, emdr.

 

BIG: 99913753316

KvK: 54746884

Nijmegen

Sint Annastraat 288
6525 HD Nijmegen (eerste verdieping)
Telefoon: 024-3237418
info@praktijkrond.nl

LVVP visitatielogo