Barbara Kemps

Na mijn doctoraal psychologie (2006) ben ik gaan werken in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ). Ik heb ruim 10 jaar binnen een GZZ-instellingen gewerkt en dit gecombineerd met mijn opleidingen tot gezondheidszorgpsycholoog en psychotherapeut.

Daarnaast heb ik diverse cursussen gevolgd (o.a. schematherapie basis en vervolg, EMDR I en 2) om zo me te ontwikkelen in het werken vanuit diverse kaders. Sinds 2016 ben ik volledig werkzaam in mijn eigen praktijk (binnen praktijk Rond). Daarnaast werk ik regelmatig als interim binnen anderen instellingen om zo mezelf te blijven ontwikkelen.

Ik heb me toegelegd op de behandeling van complexe problematiek. Vaak gaat het om uiteenlopende klachten (bijvoorbeeld depressieve- of angstklachten) die worden gevoed door hardnekkige en lang bestaande patronen in iemands persoonlijkheid. Dikwijls spelen trauma’s een rol in het ontstaan van die patronen. Afhankelijk van de hulpvraag en problematiek komen we samen tot een behandelplan waarin we tevens bepalen welke therapievorm passend is. Hierbij heb ik ervaren dat de volgende therapievormen bijzonder helpend zijn: cognitieve gedragstherapie, schemagerichte psychotherapie, EMDR en elementen uit ‘ACT’.

kvk: 51888491
big GZ:19912556825
big psychotherapeut: 19912556816
agb: 94009569

Kwaliteitsstatuut

Kwaliteitsstatuut downloaden