In verband met een te lange wachttijd nemen wij op dit moment geen nieuwe mensen in behandeling. Zodra deze melding niet meer op de website verschijnt kunt u zich weer aanmelden bij ons. Voor mensen die al eerder in onze praktijk een behandeling doorliepen maken wij indien mogelijk een uitzondering.
Toggle Bar

Wachttijd Basis GGZ en Specialistische GGZ

foto praktijk rond wachtlijst psychologische hulp

Let op:

Op dit moment nemen wij geen nieuwe clienten in behandeling voor zowel de gespecialiseerde ggz als de basis ggz. Dit heeft te maken met de lange wachttijden. Zodra deze melding hier niet meer staat gelden onderstaande wachttijden.  

(november 2018)

 

 

 

 

 

Aanmeldwachttijd (dit is de tijd tussen het moment van aanmelden en het eerste gesprek):

-basis GGZ: vanaf vier weken tot ongeveer acht weken

-specialistische GGZ: Tussen de 1 en 3 maanden.

(Wij streven ernaar het eerste gesprek in de specialitische ggz, vaak de kennismaking/intake, zo spoedig mogelijk te laten plaatsvinden zodat u alvast weet hoe u het contact met de therapeut ervaart. Het kan hierna soms even duren voordat de daadwerkelijke behandeling van start gaat.)

 

Behandelingswachttijd (dit is de tijd tussen het moment van aanmelden en de daadwerkelijke start van de behandeling):

-basis GGZ: vanaf vier weken tot ongeveer acht weken

-specialistische GGZ: tussen 2,5 en 5 maand

(Deze wachttijden zijn geactualiseerd op 2-7-2018)

 

NB:

Op dit moment is de wachttijd voor alle diagnoses hetzelfde. Mocht dit veranderen dan vindt u hierover op deze plek informatie.

Op dit moment kunnen mensen van alle zorgverzekeraars bij ons terecht. Mocht dit wijzigen dan vindt u hierover informatie op deze plek.

Wanneer u de wachttijd te lang vindt kunt u altijd contact opnemen met uw zorgaanbieder, of uw zorgverzekeraar vragen om wachttijdbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt, en de behandeling binnen 10 weken na intake start. Dit zijn de maximaal aanvaadbare wachttijden die zoor zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen.

Afmelding

U kunt zich tot 24 uur van tevoren voor een sessie kosteloos afmelden. Belt u later dan worden de sessiekosten of een deel van de sessiekosten in rekening gebracht. De zorgverzekeraar vergoedt deze kosten niet. U krijgt hiervoor een factuur van uw therapeut.

Nijmegen

Sint Annastraat 288
6525 HD Nijmegen (eerste verdieping)
Telefoon: 024-3237418

LVVP gevisiteerd